Home » Over Wil

Meer over Wil

Wil Timman-Botter is al jarenlang actief in de muziekeducatie en in "korenland". Zij heeft op vele Amsterdamse basisscholen muzieklessen gegeven in de groepen 1 t/m 8.  Op al deze scholen heeft ze kinderkoren en schoolorkesten opgericht en met veel enthousiasme geleid. Ook heeft ze leiding gegeven aan het jeugdtheaterkoor verbonden aan de muziekschool te Bloemendaal, muziekschool Jaap Prinsen. Haar hart ligt bij het theater. Daarom heeft ze in de jaren 2002 t/m 2008 leiding gegeven aan Stichting Muzikaal Kabaal. Een stichting die muziektheater verzorgde voor kinderen van 5 t/m 16 jaar. Een heel seizoen werkten de kinderen toe naar een eigen geschreven muziektheaterstuk. De stichting verzorgde zanglessen, drama, danslessen, decor bouwen, script schrijven. Wil nam de zang en drama voor haar rekening en voor de andere onderdelen werden gastdocenten ingehuurd. Samen met componist Reginald van Oudheusden zijn er prachtige voorstellingen in die jaren op toneel gebracht door de "Kabaalkinderen".

Wil geeft nu nog advies aan basisscholen over muziekonderwijs. En zo nu en dan workshops voor de leerkrachten. Op deze pagina staan ook al haar andere muziekactiviteiten vermeld.

In 2006 richtte Wil de groep Vrouwen van Kabaal op. Zij bracht vrouwen bij elkaar met wie ze in het verleden heerlijk had gezongen bij Jan Kortie en bij Ferdinand Beuse. De groep bestaat al meer dan 12 1/2  jaar.  

Wil geeft ook privé zangles bij haar thuis. Er wordt gewerkt aan ademhaling, techniek, performen, repertoire opbouw. Lesgelden:

* € 30,- per uur privéles

* € 35,- per uur duo's

Neem contact op voor meer info.

1x in de maand op zaterdag organiseert Wil een zangochtend van 11.00 uur tot 13.00 uur in het Polanentheater. Voor meer info Zingen op Zaterdag

Op 25 november werd een interview met Wil uitgezonden bij Podium Witteman extra. Wat doe je met klassieke muziek op de basisschool was het thema...en dat allemaal omdat Wil de muziekjuf was van Floris Kortie.

Klik op de link en je ziet de hele uitzending.

https://www.npo3.nl/podium-witteman-extra-wil-timman-botter/25-11-2018/WO_NTR_14962658

In 2007 bracht zij in samenwerking met Reginald van Oudheusden het boek"Het muzikale verhaal van de Wortelkindertjes" op de markt. Dit boek werd uitgebracht bij uitgeverij Christofoor . Een prachtig boek met de orginele teksten en tekeningen van Sybille van Olfers aangevuld met muziek van Reginald van Oudheusen en liedteksten van Wil. Een bijgeleverde CD maakt het boek compleet. Wil leest de teksten voor en samen met een klein kinderdoor zingt ze de liedjes uit het boek. Opnames werden gemaakt door Ferdinand Beuse. Ook is er een instrumentele versie op de cd opgenomen, zodat het boek gebruikt kan worden als mini musical voor de kleuters en onderbouw. Dit boek mag eigenlijk niet ontbreken op de basisschool. Helaas is deze uitgave niet meer leverbaar. Een herdruk is er jammer genoeg nog niet. Voor info over de muziek....stuur gerust een mail!